NIFU-webinar 14. november: Alle roper på digital kompetanseheving i utdanning, men hva skal det løse?

NIFU inviterer til webinar om kompetansehevingens rolle i arbeidet med å styrke den pedagogiske bruken av digital teknologi i høyere utdanning.

Tid: 14. november 2023, kl. 09.00-10.00

Økt kompetanse, både blant studenter og ansatte, blir ofte trukket frem som en løsning på utfordringer knyttet til den pedagogiske bruken av digital teknologi i høyere utdanning. Ikke minst fremheves det som et viktig tiltak i møte med ChatGPT og kunstig intelligens, som er en ny og ukjent teknologi for mange.  

Men er mer kompetanse hensiktsmessig og realistisk? Hvilket problem vil det løse? Hvilken type kompetanse er det snakk om, og hvem har ansvaret for å at ansatte og studenter får en slik kompetanseheving? Og, ikke minst: Hvem skal kompetanseutvikle kompetanseutviklerne i en tid med raske teknologiske, juridiske og pedagogiske endringer? 

Forskere ved NIFU presenterer resultater fra et nytt NIFU-notat, etterfulgt av en paneldebatt bestående av prorektor ved Utdanningsavdelingen på Nord universitet, Levi Gårseth-Nesbakk, seksjonssjef i Seksjon for læringsstøtte og digitale tjenester ved NTNU, Morten Sørlie, viserektor for utdanning ved Universitetet i Oslo, Bjørn Stensaker, og professor ved Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi ved UiT – Norges arktiske universitet, Trine Fossland.

Samtalen vil ledes av forsker ved NIFU, Lene Korseberg. 

Arrangementet er en del av en webinarserie i forbindelse med prosjektet Bruk av digital teknologi i høyere utdanning, som NIFU, UiO og HINN gjennomfører på oppdrag av HK-dir, i samarbeid med Sikt og NOKUT.

For mer informasjon, kontakt: 
Andreas Hardhaug Olsen, kommunikasjonsrådgiver 
416 62 086 
andreas.hardhaug.olsen@nifu.no 

Lene Korseberg, forsker 2 
958 11 145 
lene.korseberg@nifu.no